Ekonomia rozwoju: analiza teorii i praktyki rozwoju gospodarczego.
Winorośl, jaką od Starożytności kultywowano w Europie, oraz która z Europy pozostała przeszczepiona na inne lądy do wytwórczości wina jest Vitis vinifera. Ma dużo odmian, które mają ogromne znaczenie w rolnictwie, oraz dzielą się na te, które są przeznaczone do wyrobów winogron do spożycia i do tych, z jakich będzie się wyrabiać wino. Powiada się, że istnieje około 5 tysięcy odmian Vitis vinifera na świecie, niemniej jednak niezwykle trudno ją spotykać w stanie dzikim – wina. Niektórzy myślą, że wyginęła. W pewnych sytuacjach ta sama nazwa jest stosowana do opisywania dwóch różnych gatunków winorośli. W ten sposób mówi się, jakby chodziło o różne odmiany Riesling niemiecka oraz włoska. W pewnych sytuacjach jedna forma jest znana pod różnymi nazwami nawet w tym samym języku lub w tym samym kraju. Grono jest ważnym detalem, z którego ostatecznie wyrabiać się będzie wino. Grono, jakie wytwarza wino należy do rodziny biologicznej legendarnej, jako vitacea, która jest podziałem roślin z tendencją do wznoszenia się po ciągle korzystających z naszej oferty przestrzeniach.
1. Subskrybuj
2. Usługi
3. Znajdź więcej
4. Zamów online
5. O nas